Den första i resten av mitt liv

Denna dag, min allra första mors dag som mamma, firades hos barnens farmor. Å där bjöds det på smörgåstårta. Att det var gårdagens rester behöver jag ju inte tala om 😛 Hahaha.

lek_hos_farmor

Och på tal om mamma… jag tror att pojkarna har sagt mamma nu, och menat det. Ljudet mamma har dom ju sagt ett tag, men då har det varit ’mamamamam’ i tid och otid. Nu har det blivit ett klockrent ’mam-ma’ när jag lämnat dom och dom stått i spjälsängen eller vid säkerhetsgrinden i dörrposten och tittat efter mig. Så det är ungefär som att dom vet vad säger då. Det har bara hänt ett par gånger eller så, men varje gång jag har hört det så har jag svarat med ett ’Jaaa-aa?’, för att dom ska förstå att dom får min respons och uppmärksamhet på det ordet.

Hej är jag också rätt säker på att, åtminstone, Damien förstår att han säger. När jag kommer in i barnrummet efter att dom har tagit sig en lur, så står Damien där i sin säng och skiner upp med hela ansiktet och säger ’Heeeiij!’, högt och tydligt.

Idag fick dom lära sig ett nytt ord av farmor också…. lampa. Kevin snappade upp det ordet med en väldans fart. Dom hade suttit vid matbordet och pekat och tittat på lampan medan farmorn upprepade gånger sa ’Lampa’. En stund senare, efter någon annan aktivitet, så satt pojkarna i farmorns knä och hon frågade ’Vart är lampan?’. Kevin tittade genast storögt upp på lampan som hängde över matbordet.

Det är nog som BVC sköterskan sa i onsdags. Dom förstår nog mer än vad man tror…

Lämna ett svar