Dödtid

I julas så skrev jag ett inlägg om hur man gör en paketkalender. Nu har jag kommit mig för att göra en egen.

Sedan grabbarna började dagis har deras närhetsbehov ökat markant, och när vi är hemma sitter jag mestadels i soffan medan grabbarna leker på golvet och emellanåt kommer dom och ”tankar mamma”. Går jag ut ur rummet blir det ett sjujäkla liv, så dom få gångerna jag lyckas smita undan gäller det att hålla sig undan också, för får dom syn på mig så är det kört. Då blir det skrik och gråt ända tills att jag kommer in i vardagsrummet igen.

Ibland leker jag såklart med grabbarna, men dels så blir man ju less av att sitta och leka och dels så vill jag inte att grabbarna ska vänja sig vid att mamma alltid leker med dom. Så då brukar jag ta tillfället i akt att sitta och småpyssla lite i soffan.

I tre veckors tid har jag hållit på att göra en paketkalender och nu har jag då äntligen blivit färdig. Det har verkligen känts som ett evighetsjobb då man gör så lite åt gången att det känns som att man har hela projektet framför sig hela tiden.

paketkalender

Jutetyget och hobbyfilten, som utgör bokstäverna och siffrorna, har jag köpt på skapamer.se. Ringarna är gardinringar som jag köpt från IKEA och banden är helröda dekorband som kan köpas lite varstans, till och med i större matbutiker. Och så har jag valt att använda genomskinlig nylontråd för att sy så att inte sömmen syns nånstans. Det köpte jag på en syaffär. Sen är det vanligt hobbylim jag använt till att fästa bokstäverna och siffrorna. Jag ska även tillägga att jag inte använt mig att måtten på min tidigare beskrivning, utan har kört på helt måttlöst efter tycke.

Nu är ju såklart grabbarna lite små denna julen för att ens fatta innebörden av en paketkalender. Dom förstår ju inte ens vad en julklapp är! Så i år kommer den inte att sitta uppe, men vem vet… nästa år kanske?
Men man får passa på att pyssla medan man kan. Vem vet hur mycket tid man kommer att få till sånt i framtiden?

Lämna ett svar