Evighetsmålarbok

Det här med att måla och rita är något som mina barn älskar. Men det går mycket papper då dom ritar fem streck och några prickar och sen vill dom ha ett nytt papper. Målarböckerna är det densamma med. Fem gånger och sen är den full. Eller då alltså ritat på varje sida i alla fall 😛

Igår kom jag på en genialisk idé. (Enligt mig i alla fall 😛 ). Jag laminerade målarbokssidor så att dom kan användas om och om igen 🙂

image

Har man inte tillgång till en lamineringsmaskin så finns det kallamineringsplast att köpa (Finns bland annat på Clas Ohlson). Det är ju visserligen rätt dyrt att laminera så vill man ha ett billigare alternativ så kan man använda bokplast (Även det finns på bland annat Clas Ohlson).

Istället för att klippa ut sidor från målarböcker så skrev jag ut några Googlade målarboksbilder. Sen laminerade jag ihop två bilder (fram och baksida). Kritor och tusch kan vara rätt besvärligt att få bort (men det finns tusch som kan tas bort med vatten) men fingerfärg eller flaskfärg går utmärkt att måla med och när man målat färdigt så sköljer man av bilden i ljummet vatten eller torkar av med en disktrasa.
Vill man spara kreationerna så kan man ju alltid ta foto på mästerverket. Det finns en hel del webbshoppar där man sedan kan göra en (foto)bok av barnens samlade verk. (Detta är även ett tips för att spara den uppsjö av teckningar som blir genom åren, utan att det behöver ta massa plats eller bli förstörda)

Lämna ett svar