Halvtid i idyllen

Nu har vi avklarat halva semestern hos min bror.

Vädret har varit med oss än så länge. Även om det varit blåsigt och mulet emellanåt så har det i alla fall inte regnat, så vi har kunnat vara ute från morgon till kväll. Och tur är väl det…

Mina små troll är överallt och ingenstans och ska pilla på precis allt. Även om det inte finns så mycket ömtåliga saker framme så hittar dom ändå saker att, olovligen, aktivera sig med… Snurra in sig i gardiner, knappa på diskmaskinen, leka med glasskåpsdörrarna, springa och hoppa i soffan, slå på golvspegeln, klinka på gitarren, klättra och stå på dator, slå på tvn och tusen andra saker. Så man måste hålla konstant koll på båda barnen. Något som inte är helt enkelt när dom är på skilda håll i huset och är snabba som blixten.

image

Med deras tvåveckors kusin går det hyffsat bra. Trollen har svårt för det där med att vara försiktigt runt bäbisen och har varit på väg att ge bäbisen både snytingar och några kängor, så man får verkligen vara på helspänn och ha förutseende hökögon när dom är runt bäbisen. Men dom är försiktiga och snälla när dom integrerar med bäbisen. Klappar försiktigt på huvudet och ger en lätt puss på kinden.

Det är bara jag och trollen som är morgonpigga i familjen, till och med bäbisen är en liten tröttis som gärna snoozar. Det gör att jag är ensam med barnen några timmar på mornarna så det är skönt att kunna släppa ut dom på tomten då.

Det är verkligen en idyll här. Huset ligger 600 meter från närmaste väg och är omringad av åkrar. Det finns bärbuskar, äppelträd, plommonträd och en stor gräsmatta som går runt huset. Det känns trist att behöva åka tillbaka till en lägenhet där dom inte kan springa in och ut som dom vill och när dom väl är ute så får man springa och jaga dom hela tiden så dom inte springer till någon grannes altan eller ut på några av de trafikerade vägarna.

image

Jag kanske måste sänka mina krav på det hus jag letar, annars kanske barnen är tonåringar innan dom får springa runt i trädgården.

Lämna ett svar