Ingen överdrift

För en vecka sedan började jag med järntabletter på barnmorskans uppmaning. Jag har känt mig mycket piggare sedan dess, så nån nytta verkar dom göra i alla fall. En annan som haft svårt att hålla sig vaken efter kl 20 har nu varit vaken till runt midnatt och det har inte blivit speciellt mycket middagstupplurer heller. Tidigare har jag nästan kunnat somnat stående för att jag varit så trött om dagarna. Visst är jag fortfarande lite gäspig och har låg energinivå efter att ha varit igång några timmar på dagarna, men långt ifrån lika sömnig.

Berättade igår om kompisen som var och hälsade på och även hon åt järntabletter under graviditeten för några år sedan. Hon berättade om en bieffekt och jag trodde att hon överdrev, men det gjorde hon verkligen inte!

Är du känslig ska du nog sluta läsa nu 😛

Min kompis sa att hon sket svart, på ren svenska. Och jo… det ser verkligen ut som att det kommer ut sot ur rumpan på en. Så är det lite halvlöst också, men det vet jag inte om det har samband med järntabletterna eller inte, men det är ju i och för sig bra eftersom att det är vanligt med förstoppning vid graviditet. Men, peppar peppar, så har jag inte direkt märkt av att jag varit förstoppad. Jag gör ju normalt sett inte nummer 2 mer ofta än var annan eller var tredje dag, och det har varit samma under graviditeten, men nu har magen satt igång. Kanske det beror på att jag äter mer och mer ofta än tidigare, kanske det beror på att jag äter mer godsaker än vad jag brukar eller kanske att det beror på järntabletterna.
Det har visserligen ingen betydelse… inte än i alla fall.

Magfloran verkar vara helt okej och någorlunda normal, så jag får väl vara glad över det, så det länge det varar 🙂

Lämna ett svar