Inskrivningen på BVC

Jaha. Då var man inskriven på BVC då 🙂

Vid 10.30 kom Maria, barnmorskan från Barnavårdscentralen, och hälsade på oss för att väga och kolla pojkarna och ta lite uppgifter till deras journal.

Damien hade gått upp 165 gram och Kevin 200 gram sedan i tisdags. Konstigt! Kevin som äter mycket mindre än sin bror. Men å andra sidan… Damien bajsar ju flera gånger om dagen till skillnad från Kevin som håller in sitt i flera dagar. Det lär väl komma en stor laddning nu efter vägningen 😛

Jag var ju oroad för Kevin och hans ätning, men så länge dom går upp som dom ska, och 200 gram var helt godkänt, så var det inget jag skulle oroa mig för. Och Maria sa något som fick mig att tänka lite…

Hade det varit fullgångna barn hade jag fått åka hem mer eller mindre direkt och då, oavsett om jag ammat eller flaskat, så hade jag ju inte stirrat mig blind på millilitrarna. Hade jag helammat hade jag ju inte ens inte vetat alls hur mycket dom fått i sig. Så rätt hon har! Men det blev en ”skada” efter att ha varit på neonatalen där varenda liten grej skulle journalföras. Speciellt matintaget! Varje milliliter räknades och man skulle ha stenkoll på mat och vikt. Detta har ju fortsatt nu när jag kommit hem, även om jag inte behöver. Jag antecknar varje klockslag och matintag och ”stirrar mig blind” på hur mycket dom äter per dygn. Jag borde väl kanske inte, men jag vill ju att pojkarna ska få i sig mängden dom behöver och gå upp i vikt. Hade dom fötts nu, så skulle deras vikt förmodligen legat på runt 3,5 kilo. Dom är ju ett halvt kilo ifrån det och jag vill ju att dom ska ”komma ifatt”, och så är jag ju ett kontrollfreak också 😛

Nu ska vi gå på BVC besök varje vecka ett tag framöver och nästa måndag blir det på vårdcentralen.

Lämna ett svar