Nu så :)

Igår eftermiddag ringde pojkarnas pedagog och sa att vi var välkomna tillbaka imorgon, alltså idag. Hon tackade även för att jag informerat dom om pojkars ESBL. Inte bara för just den delen, utan för att det ledde till ett besök från kommunhälsan som informerade dom om bakteriespridning på det stora hela, vilket i sin tur nu har lett till helt nya hygienrutiner. Inte bara på den här avdelningen.

Vi fick komma en timme idag också. 9.30-10.30. Vid 11-11.30 brukar pojkarna äta lunch och jag var tvungen att åka och handla, så för att tjäna en kvart eller så, så tog jag bilen till dagis. Det fanns massor av parkeringar. Det enda problemet var att alla var förhyrda. De tre andra som fanns som låg precis vid ingången till förskolan var hämta/lämna parkeringar, så där kunde jag inte stå. Jag fick ställa mig på en vändplats och hoppas på att inte få några böter. Vad skulle jag göra, liksom?

Med ett barn under vardera arm, och skötväskan hängande över axeln, så traskade jag in på dagiset. En utmaning kan jag säga. Inga händer är ju direkt fria för att öppna grindar och dörrar. Men Damien klamrade sig fast vid mig ordentligt, så jag hade bara en daggmask att kämpa för att hålla fast.

Idag var det två pedagoger där, och ytterligare två barn. Ett lite äldre barn och ett annat som är en månad äldre än pojkarna, som också höll på att skolas in.

Pojkarna brydde sig inte ett dugg om att jag var där. Precis som i måndags. Dom lekte med alla saker och studera intresserat allt som pågick omkring dom. När dom ville ”tanka självförtroende” så valde Kevin att sätta sig i den andre förälderns knä. Alltså mamman till det andra barnet som höll på att skolas in. Damien valde sin pedagog, fast vid ett tillfälle kom han faktiskt och kramade armstödet på soffan där jag satt. Visst svider det lite i mammahjärtat att man är överflödig helt plötsligt, men det är ju jättebra för oss alla att inskolningen går så bra som den gör.

Inskolning

Personalen tog även bilder och mailade över till mig. Det var ju gulligt gjort 🙂 Det känns ju lite fånigt att sitta med kameran framme under inskolningen. 😛

Det har nu blivit två dagar med 1 timme vardera. I morgon ska vi få stanna över lunch. Spännande att se hur det går. Grabbarna är ju vana att äta med händerna från matstolens bricka och att dricka ur flaska istället för muggen som dom bara tar isär och kladdar vatten med 😛

Personalen hade sett pojkarnas halksockor som jag gjort som har deras namn som ”halkpluppar”. Det vart väldigt uppmärksammat och jag fick lova att visa upp detta på nästa föräldramöte för att tipsa andra föräldrar om det. Både för halkfunktionen, men även för namnmärkningens skull. Det är ju jätteroligt när ens idéer och pyssel blir uppmärksammat på det viset 😀

Lämna ett svar