Sen…

Har du, som småbarnsförälder, också märkt att vardagen har blivit fylld med ’Sen’.

Jag skulle behöva lägga de vikta kläderna i garderober. Jag gör det sen när barnen vaknat så att jag inte väcker dom.
Jag skulle behöva diska. Jag gör det sen när barnen äter mat.
Jag skulle behöva gå ut med soporna. Jag gör det sen när vi ska åka iväg.

Allt blir liksom ’Sen’ hela tiden och man får ingenting gjort. För när ’Sen’ kommer, ja då har man fullt upp med barnen så att man inte har tid att lägga kläderna i garderoben, inte diska och dom där soporna fick man helt plötsligt inte med sig för man hade händerna fulla av allt annat man ska få med sig när man ska nånstans.

Man får ju ofta höra att det blir bättre när barnen börjat dagis och man börjat jobba. Men jag kan inte förstå hur? Det lilla som jag hinner med nu gör jag ju oftast när barnen sover. Antingen på dagarna eller på kvällen. Men på kvällen är man så slut att man nästan däckar bara efter att ha städat undan grabbarnas leksaker.
När man nu börjar jobba så får man ju inte den tiden över, så att säga. När grabbarna sover middag är jag ju på jobbet och kommer sedan att komma hem till ett kök som är helt nergrisat efter frukosten och ett vardagsrum med leksaker utspridda överallt, för att jag inte hunnit fixa det innan det blivit dags att lämna barnen på dagis och för mig att åka på jobbet.

2 thoughts on “Sen…

Lämna ett svar