Vilken afton!

Vilken fantastisk julafton det blev igår, trots att den började sisådär…

Vid 04 vaknade Kevin och började skrika i sin säng. Suck… Alldeles för tidigt om du frågar mig. Jag hämtade honom och gick och la oss i min säng bredvid Damien. Det tog inte många minuter innan det var full rulle på båda i sängen. Det var ju bara att ge upp försöken till att somna om.

Jag gav grabbarna välling och satte dom i soffan framför tvn. Inte ens Barnkanalen hade vaknat, så det fick bli filmen Cars.

Kevin somnade om en stund, men Damien härjade runt i vardagsrummet och drog fram varenda leksak.

Normalt sett brukar frukosten serveras vid 08, men det var grinigt värre vid 7, så det fick bli en timme tidigare denna dag. Efter frukost gjorde jag ett försök att natta om dom, och redan efter några minuter sov dom båda. Eller jag kanske ska säga alla tre, för jag nickade till jag också.

Straxt efter 9 vaknade vi och klev upp. Undra hur denna dag skulle gå? Dom skulle ju totalvägra sova efter lunch vid 11 då dom normalt sett tar en lur.

Vid 13 tiden försökte jag mig på en nattning. Kevin somnade direkt men Damien hade inte alls lust att sova, trots att han var jättetrött. Det blev en halvtimmes kamp innan han till slut somnade… Bara för att vakna 20 minuter senare och därefter väcka Kevin.

Min pappa hade med sig en av sina systrar när han dök upp strax före Kalle Anka. Och bara några minuter senare knackade det på dörren igen. Där stod barnens faster och farbror med deras respektive. Vilken underbar överraskning.  Inte minst för pojkarna!

Det blev paketöppning och fika innan sällskapet drog vidare med sitt julfirande. Pappa och faster stannade till 18 innan dom begav sig hem till sitt.

Eftersom att sömnen blivit så tokig så trodde jag att trollen skulle hålla låda halva natten, men dom slocknade direkt när jag la dom. Kevin vaknade dock efter dryga halvtimmen och var supergnällig. Det dög varken att sova i sin eller mammas säng. 2 timmars gnäll senare hade han somnat om, och strax därefter även jag.

Kevin tog sig en sovmorgon i morse medan Damien ville upp och leka med de nya leksakerna.

image

Nu busas det för fullt här hemma där två troll kryper omkring och leker kull innan frukost.

Därefter blir det dags för mamma att montera ihop den andra leksaken som tomten kom med igår 🙂

One thought on “Vilken afton!

Lämna ett svar