Barnsaker

Börjar man bli gammal när man vill se och läsa faktaprogram och tester som Plus, Uppdrag granskning och Röd & Rön?
Play kanalerna går heta på alla granskningsprogram och jag har nu även börjat prenumerera på Råd & Rön. Hahaha.
Eller är det kanske föräldrarollen som får en att vilja lusgranska allt med lupp?? Speciellt allt som har med barn att göra… vagnar, bilstolar, kläder. You name it!

Och på tal om bilstolar… idag brast hjärtat lite. Den allra första bilstolen, babyskyddet, såldes till en blivande tvillingmamma.

Första bilturen och första permisen från neo. Foto: Pojkarnas morfar
Första bilturen. Foto: Pojkarnas morfar

Det är ju sentimentala värden i allt som har med barnen att göra tycker jag, och det är svårt att skiljas från alla saker. Det är ju en del av mina barns historia! Men det är ju inte rimligt att man skulle spara allt. Först och främst så blir det inga fler barn här, så det är ju inte så att det sparas inför framtiden. Att spara till mina eventuella barnbarn… nja, det är helt ur mode när det blir dags för det och det lär väl ha blivit förstört med åren ändå. Och platsen som allt tar! Det är ju liksom dubbelt av nästan allt!

Det är smockfullt i mitt källarförråd som det är, och jag försöker skänka bort och sälja av så mycket som möjligt för att få plats med sånt som jag, åtminstone kortsiktigt, kommer att spara. Det kommer ju bli många stora leksaker med åren och det är ju inte säkert man får det sålt i samband med att det är dags att byta ut dom. Så jag behöver ju plats i förrådet.

Nu, till exempel, försöker jag få hoppgungorna sålda. En enormt uppskattad leksak, men grabbarna har börjat att lessna på dom och börjar dessutom bli för stora för dom också. Att leka med dom utan att sitta i dom går bra, men att sitta fast där och inte kunna utforska blomjord, DVD spelare, robotdamsugaren och allt annat dom gärna vill ge sig på… det vill dom inte.
Det är väl egentligen samma sak med gåstolen. Den är inte heller något dom vill sitta i. Frihet är deras motto just nu. Att kunna krypa omkring, gå längs möbler och fort som attan smita iväg så snart dom ser att grinden står på glänt eller att min sovrumsdörr lämnats öppen.

Om 37 dagar blir pojkarna 1 år och självklart kommer dom att få massa presenter, så då kommer det bli ännu mer av deras nuvarande leksaker som måste rensas bort för att få plats med nya.

Är du ute efter tvillingprylar och tvillingkläder till småttingar under året, kolla då in Facebookgruppen Tvillingprylar. Där säljer jag (och även många andra) begagnade saker och kläder för just tvillingar.

Lämna ett svar