Roliga saker

Nu har pulkorna fått en plats ner i källaren och våren har kommit till balkongen. Eller det är ju bara stolsdynorna som åkt ut. Jag har ju plastväxter där numer, så dom står där året om 🙂

Jag har köpt den dummaste pryl man kan tänka sig till grabbarna. En leksak till spjälsängen. Tror du det är lätt att få dom att somna nu?! Damien kan ju inte vända sig själv än, så han ligger mest och sparkar på den, men Kevin far runt som ett yrväder i sängen nu och ska slita och dra i leksaken. Tror nog inte den blir långvarig där inte. Tänkte det skulle vara bra när dom vaknar. Att då alltså ha något att roa sig med så dom slipper ligga där och känna sig uttråkade och övergivna, men det blir ju ett jäkla mickel om man ska sätta upp den varje gång dom somnat.

Damien har blivit väldigt snabb i krypandet. Den korta stunden det tar mig att gå på toaletten så har han stuckit iväg genom hela vardagsrummet och hunnit välta en keramikflaska till på köpet. Eller så är det mammas skor eller kablarna längs väggen som ryker.

krypande_busfro

Videon har han börjat intressera sig för också. Jo, jag har faktiskt en VHS videospelare. ”Tjocktv” har jag också 🙂 Smarta ungen skjuter fram en stor leksak till tv-bänken och så kryper han upp med överkroppen på den så att han når videon. Sen trycker han på alla knappar och leker med luckan. Den är inte inkopplad till strömuttaget, så för den delen är det ingen fara. Men det bådar ändå inte gott att han tycker att ”farliga” saker är roliga.

Idag gjorde han även en annan smart grej som jag blev så full i skratt av.
På väggen bredvid ena matstolen så hänger ett par av grabbarnas haklappar. Damien satt i den stolen och plockade till sig ena haklappen hela tiden och skulle leka med den istället för att äta. Efter ett tag blev jag less, så då drog jag bort matstolen en bit så att han inte nådde haklappen. Då tar grabben en sån där bitleksak i form av en fot, vilket han har på matstolsbordet, för att nå haklappen. Han fick ju ändå inte tag i den eftersom att den åkte ner på golvet istället, men ändå… smart grabb! 😀

Nä, nu ska jag ta och få mat i magen innan det är läggdags för mig också. Konstigt, men i och med ändring till sommartid så blir det kväll mycket fortare. Vi kliver fortfarande upp samma klockslag och grabbarna går och lägger sig samma klockslag, men ändå är klockan typ 20-21 innan jag städat undan och förberett allt inför natt och morgondag. Alltså en timme mer än vintertid. Den timmen vill jag gärna ha tillbaka tack!

One thought on “Roliga saker

Lämna ett svar