Säg det med…

Jag tänkte jag skulle fortsätta lite på ett tidigare inlägg om att offentliggöra graviditeten.

Det blir svårare och svårare att underhålla graviditeten. Magen börjar nu smått se ut som en gravidmage och trots ”säckiga” kläder börjar man kunna se att magen sticker ut. Som jag skrev i tidigare inlägg så vill man ju att nyheten ska komma ut i rätt ordning så idag blev det dags att släppa nyheten för mina bröder. Hade helst velat väntat några veckor till egentligen, men en gammal arbetsgivare kontaktade mig och frågade om han skulle rekommendera mig till en ledig tjänst han visste om. Jag kände ju att jag var tvungen att berätta för honom om det nuvarande omständigheterna och förutsättningarna. Men jag ville ju att alla mina syskon skulle få veta först, så jag skrev helt enkelt ett mail till dom;

Hej mina kära syskon.

Jag ska gå rakt på sak och berätta att vår älskade lilla Bella kommer att få kusiner. Ja, kusiner, som i flera 🙂

Lång historia kort… Jag var hos gynekologen för några besvär jag haft ett tag och blev totalt chockad när läkaren säger att jag är gravid och väntar tvillingar. Det här var helt oplanerat och oväntat och som ni vet, så har jag ju aldrig ens velat haft barn. Men efter flera veckor av ångest och tårar, så bestämde jag mig i alla fall för att behålla barnen som beräknas titta ut i början på september. Tvillingar har dock en tendens att vilja ut redan en månad tidigare, så man får vara beredd redan i början av augusti.

Jag skulle uppskatta om ni höll detta för er själva ett tag och att ni inte skriver något på Facebook om det här. Pappan har valt bort all delaktighet och vi har gemensamma vänner och … ja… jag vill helt enkelt inte att det skrivs något om det på Facebook i nuläget. Jag hoppas att ni kan respektera detta 🙂

Ensam med en bäbis är jobbigt nog. Jag kommer att vara ensam med två! Så all hjälp ni kan ge mig tas tacksamt emot. Jag vet att det försvårar saken att vi bor så långt ifrån varandra, men jag kommer att posta schema så att ni kan komma hit och avlösa varandra. Hahaha. Nä, skojar bara. 😀 Men har ni möjlighet att komma hit och låta er storasyster få handla, ta en dusch och sova lite mellan varven så skulle jag bli enormt tacksam 🙂

Eftersom att det är två som växer där inne kommer jag redan i Juli ha en ”9 månaders mage” så jag kommer ha lite svårt att göra vissa saker, som att inreda tvillingarnas rum, så då får ni jättegärna komma hit och hjälpa till och bära ner gästrummets möbler till källaren och bära och montera IKEA möbler 🙂

Och vill nån av er veta om det är systerdöttrar, systersöner eller en av varje ni kommer att få, så vet jag vilket 😉

Puss och kram! Älskar er!!

Ja, så nu vet dom om det… eller så snart dom läst det vill säga 😀

Här kommer även tips på lite mer roliga sätt man kan berätta nyheten på istället för att bara säga det rakt ut.

Jag tycker om att göra saker och ting personliga och att det ligger en tanke bakom. Exempelvis, som inflyttningspresent till min syster och hennes nyblivna sambo, så målade jag en blomkruka och skrev deras respektive namn och texten ”Let your love grow strong”, och så fick dom en krukväxt till det.

Här kommer då lite kreativa sätt jag funderat på om hur man kan berätta nyheten…

Personliga kort

Har man tillgång till en dator och en skrivare så kan man göra personliga kort/vykort, skriva ut och handräcka eller posta. Man kan exempelvis använda sig av sin ultraljudsbild och fästa i kortet. Nu vill man ju förmodligen inte lämna ifrån sig originalet, men har man scanner kan man ju scanna in bilden, eller så kan man beställa kopior på fotobutiker. Det går ju även att ta foto av ett foto, även om det oftast inte blir det bästa resultatet. Det går även att köpa material för att göra egna kort helt och hållet, på exempelvis Panduro, Gallerix etc. Det går ju även att kombinera de två sätten. Med lite klister och ett fint dekorband och/eller scrapbook tillbehör kan man även smycka ut kortet.

Nyckelring
Nyckelring
Nyckelring

Det finns så klart många saker man kan göra lite personliga, men en nyckelring kostar inte så mycket och går enkelt att göra personlig. Det är dessutom något som alla har användning av. Hobbybutiker, som ex. Panduro har delbara nyckelringar och dom brukar kostar runt 25 kr styck. Du kan skriva bara en text som du sätter in i nyckelringen, eller även använda dig av en bild. Som i exemplet där det är utskrivet både ultraljudsbild till ena sidan och text till andra. Som blivande tvilling*** så passar det ju utmärkt att ha en ultraljudsbild på vardera sida av nyckelringen.
Det finns även akrylhängen så att man kan tillämpa samma princip även på halsband, armband etc.

Fotoprodukter

Det finns en uppsjö av olika webbsidor där man kan beställa fotoprodukter med eller utan personlig text. Exempelvis kaffemuggar, musmattor, iPhoneskal, nallar, haklappar, dricksglas, t-shirts…. you name it! Det är lite mer kostsamt sätt att trycka upp fotoprodukter, men det är garanterat personligt i alla fall. Varför inte ta sin ultraljudsbild på ett iPhoneskal och skriva texten ”Stolt pappa”, för att meddelande den blivande fadern om beskedet, eller ett förkläde med texten ”Världens stoltaste mormor”. Ja, det finns massor av idéer och sätt att informera sina nära och kära med en fotoprodukt. Några sidor som erbjuder såna här produkter är exempelvis;
http://www.vistaprint.se, http://www.photobox.se, http://www.smartphoto.se, http://www.presenttryck.se

TILLÄGG 2013-11-18

Pussel

Det tillhör väl egentligen rubriken ovan, Fotoprodukter, men jag tycker idén är så rolig att det får en egen rubrik. Flera fotopresentbutiker har fotopussel. Varför inte ge bort ett pussel med ”Grattis du ska bli mormor!” och en ultraljudsbild eller något i den stilen, som då mottagaren får pussla ihop? Ett exempel finns att hitta på http://www.presenttryck.se/shop/Julklappstips/Fotopussel_Som_Inbjudningskort.

Lämna ett svar