The Green Mile

Vilken jäkla tid det tog! Den 1 januari beställde jag. 17 dagar senare fick jag mobilavisering om att paket från Babyland nu fanns att hämta! Jisses… tillverkar dom grejerna på beställning eller??

I fredags blev det ännu en milstolpe som passerades. Pojkarna fick matstolar 😀

Kevin sov, så Damien fick vara testpilot. Han verkar ju helnöjd i alla fall 🙂

matstolar_phil_ted

Nu hade jag visserligen laddat upp med massa leksaker. Till min bitterljuva glädje så passade gåstolens lekpanel alldeles utmärkt och fäster ju fast med sugproppar så den satt han och pillade på medan jag monterade ihop nästa stol. Det var väldigt enkel montering. Att byta höjd så att den passar ex. vardagsrummet, görs genom att ta bort en pinne på vardera ben. Det som var lite knöligt med det är fotstödet då detta sitter löst och hålls på plats genom att benen är vinklade. Brickan går att ta bort med en knapptryckning, så det var enkelt det också. När barnen blir större byter man ut ”stolpen” mellan benen som brickan fästs på, till en täckbricka så att det blir som en barstol typ. Det jag blev lite besviken på var selen. Man kan använda antingen midjedelen som fästs med snabbfästen på båda sidor och mitten, som på ett babyskydd typ. Axelbanden trodde jag skulle sitta fast i stolsryggen så att man förhindrade dom från att tippa framåt. Men så var det ju inte. Dom drar man över axlarna och fäster ihop med krokar i midjedelen, om man så önskar att använda axelband. Dom tar man lätt bort med krokarna annars. För små barn som ännu inte har full kontroll över kroppen så tyckte jag att det var kanon med axelbanden så dom inte ramlar fällkniv och slår i lillnäsan. Men dom fungerade ju då inte som jag tänkt. Jag kom däremot på en lösning på detta. Det är ju ett handtag bak i stolsryggen och axelbanden är tillräckligt långa för att dras där igenom och således få den funktionen som jag ville ha.
Stolsitsen verkar enkelt att göra ren, men jag vill låta det vara osagt än…

När det blev dags för matning så tyckte jag ändå inte att axelbanden behövdes. Dom satt så bra och stadigt ändå. Nåja… småmagarna lutade dom brickan efter ett tag, men det blev inte alls så vingligt som jag föreställt mig.

Matstolarna heter Phil & Teds Poppy High Chair och kostade 999 kr styck. Haklapparna, som såklart också är limegröna 😛 , heter BabyEat soft och dom har jag köpt på Babyproffsen för 49 spänn styck. Dom är typ i silicon eller nåt liknande material, och kan rullas ihop så att det får plats i skötväskan. Kanongrejer!!

Sammanfattning av det hela. Supernöjd! Fast har alldeles för litet kök, så nu lär jag väl slå i fötterna och benen tjugoelva gånger per dag! 😛

One thought on “The Green Mile

Lämna ett svar